ά
Πέμπτη 23 Μάρ 2023 01:02:34 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Επιστολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στον Υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς 22/09/2009

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο με την οποία ζητά την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Κορυδαλλού απέστειλε ο Δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης, τονίζοντας ότι η έλλειψη εκπαιδευτικών σημαίνει δεκάδες χαμένες διδακτικές ώρες σε βάρος των μαθητών. Ταυτόχρονα επισημαίνει τις μεγάλες καθυστερήσεις στην δημοπράτηση του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, που εξακολουθεί να στεγάζεται σε containers.Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Κορυδαλλός, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Προς Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο

Κύριε Υπουργέ
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στενή συνεργασία με τον χώρο της εκπαίδευσης, ως αρμόδιος φορέας για την διαχείριση των πιστώσεων για τη συντήρηση των σχολείων. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται αποδέκτης του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως αυτό της έλλειψης διδακτικού προσωπικού.
Για μια ακόμα χρονιά, το σχολικό έτος ξεκινά στα σχολεία του Δήμου μας με μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λείπουν 19 δάσκαλοι, 8 νηπιαγωγοί, 1 καθηγητής αγγλικών, 2 γυμναστές και άγνωστος αριθμός καθηγητών Μουσικής. Από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν ελλείψεις 40 καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων.
Οι ελλείψεις αυτές συνεπάγονται δεκάδες χαμένες ώρες σε βάρος της εκπαίδευσης των μαθητών μας αλλά και κοινωνικό κόστος σε βάρος των χιλιάδων οικογενειών τους. Παρ΄ όλα αυτά δεν υπάρχει ακόμα απάντηση πότε θα καλυφθούν τα κενά αυτά και πώς θα μπορέσουν οι μαθητές να καλύψουν το χαμένο διδακτικό χρόνο.
Μεγάλες καθυστερήσεις όμως υπάρχουν και στις διαδικασίες κατασκευής του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου, που στεγάζεται ακόμα και σήμερα υπό απαράδεκτες συνθήκες σε αίθουσες containers. Αν και έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, δεν προχωρά η δημοπράτηση του έργου, χωρίς να δίνονται εξηγήσεις για την καθυστέρηση αυτή.
Ζητάμε την άμεση δημοπράτηση του εν λόγω διδακτηρίου που αφορά στην εκπαίδευση μιας ομάδας παιδιών, για τα οποία η ευαισθητοποίηση και η ανταπόκριση όλων μας πρέπει να είναι αυξημένη.

Ο Δήμαρχος

Σταύρος Κασιμάτης

<<Προηγούμενο: Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη προς τους εκλεγέντες Βουλευτές της Β' Πειραιά | Επόμενο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Υποσταθμό της ΔΕΗ >>