ά
Κυριακή 23 Ιαν 2022 02:40:34 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 

Πολιτισμός


Η ενασχόληση με το πνεύμα και τις τέχνες, που ξεκίνησε περιστασιακά σε προηγούμενες περιόδους
- καθώς υπήρχαν άλλες πιο πιεστικές ανάγκες - και με αναγκαστικά περιορισμένους προϋπολογισμούς,
άρχισε να παίρνει μέσα στα τελευταία χρόνια του περασμένου αιώνα,
τη μορφή συγκεκριμένης πολιτικής και φιλοσοφίας τρόπου δημόσιας ζωής.

Η πόλη του Κορυδαλλού πέρασε στη νέα εποχή, έχοντας να παρουσιάσει ένα καλά προγραμματισμένο,
θεμελιωμένο και σε συνεχή ανάπτυξη πλέγμα πολυποίκιλης πολιτιστικής δραστηριότητας,
η οποία επιλέγεται και εκφράζεται με τη φροντίδα και την ευθύνη αντίστοιχων φορέων του Δήμου της.

..........Στον Κορυδαλλό λειτουργούν :

 • Η Δημοτική Μουσική Σχολή που ξεκίνησε πριν από χρόνια τη λειτουργία της και η οποία ήδη, από το 1997 αναγνωρίστηκε από το κράτος και λειτουργεί ως Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού, προσφέροντας ευρύ φάσμα μουσικής εκπαίδευσης σε κλασικά και παραδοσιακά όργανα, καθώς και σε κλασικό και σύγχρονο τραγούδι αλλά και σε βυζαντινή μουσική, με πλήρη, ταυτόχρονη θεωρητική κατάρτιση.
 • Το Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής που λειτουργεί με επιτυχία στο Δημοτικό Ωδείο του Κορυδαλλού.

 • Η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία Ενηλίκων, δημιουργήθηκε τελευταία υπό τη διεύθυνση καταξιωμένης μαέστρου.

 • Η Παιδική Χορωδία, λειτουργεί με επιτυχία και αυτή στο Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού.

 • Η Σχολή Φωνητικής και Τραγουδιού για ερασιτέχνες και επαγγελματίες υπό τη διεύθυνση διεθνούς φήμης συνδημότισσας μας λυρικής τραγουδίστριας.

 • Η Σχολή Μπαλέτου του Δήμου, είναι και αυτή φορέας καλλιτεχνικής παιδείας αναγνωρισμένος από το κράτος, όπου διδάσκεται κλασικό και σύγχρονο μπαλέτο, Character και ρυθμική γυμναστική.

 • Στο Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης και αντίστοιχων εκδηλώσεων για όλες της ηλικίες.

 • Στο Τμήμα Μοντέρνων Χορών, φοιτούν κάθε χρόνο περισσότεροι από 200 αρχάριοι και προχωρημένοι μαθητές και λειτουργούν, παράλληλα, τμήματα Αθλητικού Χορού και τμήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

 • Στο Σπουδαστήρι Θεάτρου Κορυδαλλού, ο Δήμος προσφέρει στους νέους την ουσιαστική δυνατότητα να γνωρίσουν άμεσα και σφαιρικά το θέατρο ως τέχνη και να βιώσουν τη θεατρική πράξη. Πρόκειται για δραστηριότητα ελεύθερης θεατρικής έκφρασης και δημιουργίας, καθώς και θεατρικής αγωγής και όχι για δραματική σχολή.

 • Η Δημοτική Θεατρική ομάδα "Το Άλλο Θέατρο", με παιδική σκηνή, σκηνή ενηλίκων και Ομάδα ΕΔΑΠΕ (ΚΑΠΗ), διδάσκει και εφαρμόζει μαθήματα θεατρικής τέχνης και προσφέρεται σημαντική προετοιμασία για νέους που στοχεύουν να φοιτήσουν σε σχολές Θεάτρου.

 • Στον Κορυδαλλό λειτουργεί παράλληλα και το "Παιδικό Δήμοτικό Θέατρο".

 • Το ΙΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, αξιόλογος θεατρικός φορέας μει διαρκή συμμετοχή σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες που προγραμματίζονται στον Κορυδαλλό.

 • Στον Τομέα του Κινηματογράφου, ο Δήμος σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού, παρέχει στο κοινό ποιοτικές προβολές, τόσο στο χώρο του θερινού «Σινέ Παράδεισος» όσο και στην καλαίσθητη αίθουσα «Πλειάδες» του Πολιτιστικού Κέντρου, που λειτουργεί ο μοναδικός σινεφίλ Κινηματογράφος της ευρύτερης περιοχής.

 • Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης προσφέρει ξεχωριστές στιγμές με σημαντικές θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

 • Η «Φιλολογική Λέσχη», με αξιόλογες πάντα διαλέξεις, εκδηλώσεις και επισκέψεις στοχεύει στην επαφή με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και πτυχές του πολιτισμού.

 • Στον Τομέα της Δημιουργικής και Μορφωτικής Απασχόλησης των παιδιών και των νέων, λειτουργεί το Εργαστήρι Τέχνης Δήμου Κορυδαλλού, όπου τα παιδιά διδάσκονται και αναπτύσσουν τη δική τους δημιουργική ενέργεια στη ζωγραφική, στο σχέδιο, στην πλαστική και σε άλλες εικαστικές τέχνες. Αντίστοιχα προγράμματα και μαθήματα έχει το εργαστήρι, για νέους άνω των 16 ετών, όπως και για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπου διδάσκονται τεχνικές εικαστικών τεχνών, μαζί με γλυπτική, ζωγραφική, βυζαντινή αγιογραφία και ιστορία της τέχνης.

 • Στη Βιβλιοθήκη του Δήμου, στην οποία ο αναγνώστης - επισκέπτης ξαφνιάζεται ευχάριστα, με την ποιότητα και την ποσότητα της πνευματικής δημιουργίας των παιδιών της πόλης.

Με το πλήθος των ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων - θεσμοθετημένων ή όχι - που πραγματοποιούνται
σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο Δήμος και οι αντίστοιχοι φορείς του μετουσιώνουν
σε πράξη την πνευματική και ψυχική ανάταση που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος.