ά
Πέμπτη 23 Μάρ 2023 12:56:13 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Υποσταθμό της ΔΕΗ 21/09/2009

Την απαίτησή τους να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις και να σταματήσει η λειτουργία του Υποσταθμού της ΔΕΗ διαδήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής του Σχιστού σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή και ο Δήμος Κορυδαλλού έξω από τον Υποσταθμό στην οδό Ποταμού.
Οι φορείς της περιοχής απαίτησαν την εφαρμογή της ιστορικής απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά να σταματήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2009 η λειτουργία του Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ στο Σχιστό. Απόφαση που επισφράγισε πανηγυρικά τον πολύχρονο αγώνα κατοίκων και Δήμου.

«Κόλαφο για όσους προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργεί η λειτουργία του υποσταθμού στην περιοχή» χαρακτήρισε στην ομιλία του την απόφαση του Πρωτοδικείου, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι προσπάθειες δεν σταματούν αλλά «απεναντίας τώρα που έχουμε στα χέρια μας την απόφαση του Πρωτοδικείου για διακοπή της λειτουργίας του υποσταθμού, ο αγώνας μας μέχρι την τελική δικαίωση πρέπει να ενταθεί». Υπογράμμισε δε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να στηρίξει μέχρι το τέλος και με όλα τα μέσα, ένδικα και μη, όλες τις τοπικές δυνάμεις στον αγώνα τους για την εφαρμογή της απόφασης του Πρωτοδικείου και την οριστική παύση της λειτουργίας του Κέντρου Διανομής.
«Ο λαός του Κορυδαλλού θα παραμείνει ενωμένος στον αγώνα για την εφαρμογή εδώ και τώρα της δικαστικής απόφασης. Ο υποσταθμός πρέπει να κλείσει και θα κλείσει. Αυτό είναι και δίκαιο και νόμιμο. Και η νομιμότητα πρέπει να κυριαρχήσει. Στον αγώνα μας δεν περισσεύει κανείς!».
Τη συγκέντρωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δημήτρης Μαραζιώτης, ο οποίος τόνισε ότι παράλληλα με τον νομικό αγώνα χρειάζεται η επαγρύπνηση και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο για τη συνεχή στήριξη στον αγώνα των κατοίκων.<<Προηγούμενο: Επιστολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στον Υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς | Επόμενο: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Ποταμού>>