ά
Κυριακή 14 Ιούλ 2024 12:56:54 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Στους αγιασμούς των σχολείων ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης 13/09/2010

Τις ευχές του για μια δημιουργική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των σχολείων της πόλης εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Ο Δήμαρχος, που παρέστη στους αγιασμούς στο 13ο και 19ο Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο, στο 1ο-2ο Λύκειο και στο 1ο ΕΠΑΛ, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αφού η πόλη αποκτά εφτά νέα σχολεία κι ένα Κλειστό Γυμναστήριο για τις ανάγκες των μαθητών.
Μετά την ολοκλήρωση του 1ου- 2ου Λυκείου και του κτιρίου της τεχνικής εκπαίδευσης, παραδόθηκε και λειτουργεί φέτος το 8ο Νηπιαγωγείο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη το νέο κτίριο του 6ου- 8ου Νηπιαγωγείου και οι νέες αίθουσες στο 9ο Δημοτικό. Τέλος, ξεκινά το επόμενο διάστημα η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες και για την κατασκευή του 21ου Νηπιαγωγείου και του 8ου Γυμνασίου.

«Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκει τον Δήμο του Κορυδαλλού σε μια πολύ δημιουργική περίοδο. Με συστηματική προσπάθεια και αγώνες η δημοτική αρχή κερδίζει το στοίχημα που έθεσε πριν τρία χρόνια ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής σχολείων και λύνοντας το σοβαρότατο πρόβλημα της διπλοβάρδιας» υπογράμμισε απευθυνόμενος στα μέλη της σχολικής κοινότητας.
Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή υπερασπίζεται τις κατακτήσεις της στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην κοινωνική πολιτική και αυτή τη δύσκολη χρονιά θα σταθεί περισσότερο από ποτέ δίπλα στους οικονομικά ασθενέστερους, καθώς και στη σχολική κοινότητα αντιμετωπίζοντας από κοινού και σε συνεργασία τα όποια ζητήματα απασχολήσουν τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

<<Προηγούμενο: 4ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων: πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες | Επόμενο: Μια πόλη, ένας κόσμος σε κίνηση: 4ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων, Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου >>