ά
Παρασκευή 14 Ιούν 2024 05:49:43 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

4ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων: πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες 13/09/2010

Με πλήθος κόσμου και την πολύχρωμη συμμετοχή των εθνικών κοινοτήτων που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Εθνικών Κοινοτήτων που οργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2010.
Λόγω της βροχής οι εκδηλώσεις έγιναν μόνο την Κυριακή συγκεντρώνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού το πρόγραμμα περιλάμβανε τα μουσικά και χορευτικά σχήματα και των δύο ημερών.
Έλληνες και Σύριοι, Γεωργιανοί και Ρώσοι καλλιτέχνες μαζί με συγκροτήματα από την Αλβανία, το Πακιστάν, την Ινδία και το Μπαγκλαντές έσμιξαν με τις μουσικές και τους χορούς τους σε ένα πανηγύρι χαράς και συναδέλφωσης. Τις εκδηλώσεις πλαισίωνε έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η ζωή του μετανάστη στην πόλη», καθώς και εκθεσιακά περίπτερα με πληροφοριακό υλικό και διακριτικά σύμβολα δεκαπέντε εθνοτήτων που ζουν και δημιουργούν στον Κορυδαλλό και ενημερωτικά έντυπα από τη δράση των οργανώσεων των μεταναστών.

Το μουσικό και χορευτικό ταξίδι της βραδιάς ολοκληρώθηκε με γεύσεις και αρώματα από τις τοπικές κουζίνες των εθνοτήτων που πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους φαγητά, γλυκά και ποτά από τις ιδιαίτερές τους πατρίδες.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ο οποίος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Είναι γεγονός ότι μετά από χρόνια ξενοφοβικής μεταναστευτικής πολιτικής, η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στην πλειοψηφία των δημοκρατικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι μετανάστες ψηφίζουν και εκλέγονται στις δημοτικές εκλογές. Στον Κορυδαλλό, πρωτοπορώντας, πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία «δημοτικού συμβουλίου μεταναστών» και συνεχίζουμε με τη συγκρότηση της 8/μελούς Επιτροπής Εκπροσώπων Μεταναστών, συνεπείς με την πολιτική που έχουμε χαράξει χτίζουμε το «Όραμα Συνύπαρξης», τη στρατηγική και τους γενικούς της στόχους, δίνοντας για άλλη μια φορά το μήνυμα: “Είμαστε όλοι φίλοι σε ένα κόσμο που κινείται και αλλάζει, σε έναν κόσμο διαφορετικό, καλύτερο”».

<<Προηγούμενο: ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΠΕΣΠΑΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 24ΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ | Επόμενο: Στους αγιασμούς των σχολείων ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης >>