ά
Κυριακή 21 Απρ 2024 05:37:07 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Θεμελιώθηκε το Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη 12/11/2009

Εφτά μήνες μετά την κατεδάφιση του τελευταίου κτιρίου του πρώην Ασύλου και μόλις έντεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, θεμελιώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2009 το Δημαρχείο Κορυδαλλού από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη παρόντων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εργαζομένων του Δήμου.
Σε μια λιτή και συγκινητική τελετή ο Δήμαρχος τοποθέτησε το θεμέλιο λίθο υπογραμμίζοντας ότι «63 χρόνια μετά την ίδρυση του ο Δήμος Κορυδαλλού αποκτά επιτέλους Δημαρχείο. Στόχος μας είναι να εγκαινιάσουμε το νέο σύγχρονο κτίριο σε 14 μήνες από σήμερα και αγωνιζόμαστε, ώστε να εξασφαλισθεί και η υπόλοιπη χρηματοδότηση για την κατασκευή του». Παράλληλα, ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στην ταχύτατη εξέλιξη του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την κατασκευή του Δημαρχείου Κορυδαλλού εξελίχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Ξεκίνησαν από τις αρχές του 2007 με την ανάληψη καθηκόντων της δημοτικής αρχής και σε λιγότερο από δύο χρόνια (23 Δεκεμβρίου 2008) υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Σε λιγότερο δε ένα χρόνο μετά το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Από τους τελευταίους Δήμους της Αττικής, που αποκτά δική του στέγη ο Κορυδαλλός έως σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες του σε νοικιασμένα κτίρια και σε ακατάλληλες συνθήκες για πολίτες και εργαζόμενους. Το νέο σύγχρονο κτίριο θα διαθέτει σύγχρονους χώρους εξυπηρέτησης των υπηρεσιών και των δημοτών και θα αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης της τοπικής κοινωνίας με την αξιοποίηση του κοινόχρηστου υπαίθριου χώρου- πλατείας που θα πλαισιώνεται από το κτιριακό συγκρότημα. Τέλος, καινοτομία του νέου Δημαρχείου είναι ότι θα είναι βιοκλιματικό, ενώ θα δημιουργηθεί «πράσινη ταράτσα», συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας τους θερινούς μήνες αλλά και στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην αύξηση του πρασίνου.

<<Προηγούμενο: Επιστολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου | Επόμενο: Ασφαλής σχολική διαδρομή για τους μαθητές του Σχιστού >>