ά
Πέμπτη 23 Μάρ 2023 01:16:28 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Συνάντηση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης 06/11/2009

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με θέμα το πάγιο αίτημα της πόλης για την απομάκρυνση των φυλακών μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη. Ο Δήμαρχος είχε σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χάρη Καστανίδη, ενώ ενημέρωσε αναλυτικά τον αρμόδιο για τα σωφρονιστικά καταστήματα Υφυπουργό κ. Απόστολο Κατσιφάρα.
Ο Σταύρος Κασιμάτης ζήτησε την άμεση κατεδάφιση της μάντρας των γυναικείων φυλακών και την παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο. Ήδη από τον Μαϊο του 2008, οι δύο από τις τρεις πτέρυγες παραμένουν κενές μετά τη μεταφορά των γυναικών κρατουμένων στη Θήβα.Αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης του συνόλου των φυλακών από τον Κορυδαλλό, ο Δήμαρχος επανέλαβε τα προβλήματα από την παρουσία της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας μέσα στον οικιστικό ιστό. Ζήτησε δε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την πάγια άποψη του ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για απομάκρυνση των φυλακών.
Όσον αφορά στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρείο και στο Νοσοκομείο των φυλακών, επανέλαβε το αίτημα του Δήμου για μεταφορά στο ΕΣΥ και την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στον Δήμο για μετατροπή τους σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλ;o παραμένει πάγια θέση της Κυβέρνησης, αλλά ζήτησε τον απαιτούμενο χρόνο για να ενημερωθεί σχετικά με τις δυνατότητες συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος απομάκρυνσης. Τόσο ο κ. Κατσιφάρας, όσο και ο κ. Καστανίδης υπογράμμισαν ότι χρειάζεται σοβαρός σχεδιασμός και μελέτη, προκειμένου το χρονοδιάγραμμα που θα δοθεί στο Δήμο να είναι σαφές και υλοποιήσιμο, ώστε η νέα Κυβέρνηση να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό του Κορυδαλλού.

<<Προηγούμενο: Ασφαλής σχολική διαδρομή για τους μαθητές του Σχιστού | Επόμενο: Ξεκίνησαν οι προβολές στον χειμερινό Σινέ Παράδεισο>>