ά
Κυριακή 21 Απρ 2024 04:04:23 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης: ένας πρωτοποριακός θεσμός για την αυτοδιοίκηση 23/10/2009

Ένας νέος πρωτοποριακός για τα δεδομένα της αυτοδιοίκησης θεσμός, δημιουργήθηκε και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Κορυδαλλού. Πρόκειται για το Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης (http://www.education.korydallos.grΤο Κέντρο, που στεγάζεται στο κτίριο στην οδό Ζάππα 1 και Αγ. Γεωργίου (απέναντι από το «Σινέ Παράδεισος») ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το φθινόπωρο του 2007 με σεμινάρια σε θέματα πληροφορικής.) που παρέχει σε δημότες και κατοίκους της πόλης επιμόρφωση στην πληροφορική και στις νέες τεχνολογίες, σε ξένες γλώσσες, καθώς στον τομέα της συμβουλευτικής και της προσωπικής ανάπτυξης.Η εντυπωσιακή ανταπόκριση δημοτών από την πρώτη χρονιά οδήγησε τη δημοτική αρχή στην απόφαση να δημιουργήσει ένα οργανωμένο Κέντρο Επιμόρφωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι την εκπαιδευτική χρονιά 2008- 2009 τα σεμινάρια παρακολούθησαν 600 άτομα συμπεριλαμβανομένης και της Σχολής Γονέων, ενώ φέτος αναμένεται οι συμμετοχές να φτάσουν τα 1000 άτομα.
«Μέσα από το Δημοτικό Κέντρο στοχεύουμε να καλύψουμε την ανάγκη των δημοτών όλων των ηλικιών, καθώς και των εργαζόμενων για διαρκή επιμόρφωση σε θέματα νέων τεχνολογιών, πληροφορικής, συμβουλευτικής και ξένων γλωσσών. Επιμόρφωση η οποία αποτελεί πλέον διαρκή ανάγκη για ένταξη και διατήρηση στην αγορά εργασίας. Η ανταπόκριση των δημοτών μας μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες. Στόχος μας δε είναι το Κέντρο να εξελιχθεί σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο επιμόρφωσης και κατάρτισης με προδιαγραφές και λειτουργίες πολύ υψηλού επιπέδου» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Το ΔΗ. Κ. ΕΠΙ από φέτος λειτουργεί ως πιστοποιημένο εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο στα προγράμματα πληροφορικής του διεθνούς Οργανισμού ECDL και στα προγράμματα τεχνολογίας Η/Y και δικτύων του διεθνούς Οργανισμού CISCO, ενώ στον τομέα των ξένων γλωσσών είναι πιστοποιημένο εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο του Βρετανικού Οργανισμού CITY and GUILDS.
Στελεχώνεται δε από πιστοποιημένο εκπαιδευτικό προσωπικό και έμπειρα διοικητικά στελέχη, ενώ οι σπουδαστές έχουν πλήρη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες. Στα προγράμματα επιμόρφωσης στην αγγλική γλώσσα γίνονται δεκτοί αποκλειστικά εργαζόμενοι του Δήμου Κορυδαλλού, εργαζόμενοι άλλων ΟΤΑ, μέλη των ΕΔΑΠΕ (ΚΑΠΗ), άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, ενώ δεν λειτουργούν τμήματα για άτομα κάτω των 18 ετών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πολλές ομάδες πληθυσμού δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, ενώ όπου υπάρχει είναι συμβολικό και περιλαμβάνει μόνο το κόστος αγοράς βιβλίων.
Ήδη στο πλήρως ενημερωμένο site του Κέντρου http://education.korydallos.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τα προγράμματα, τις εγγραφές, καθώς και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής. Πληροφορίες επίσης στα τηλέφωνα: 210-49.79.830 και 210, 49.56.717.

<<Προηγούμενο: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Δήμου Αγ. Δομετίου της Κύπρου στον Κορυδαλλό | Επόμενο: Επιστολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στο νέο Υπουργό Δικαοσύνης κ. Χ. Καστανίδη>>