ά
Παρασκευή 14 Ιούν 2024 05:40:43 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Επιστολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στο νέο Υπουργό Δικαοσύνης κ. Χ. Καστανίδη 14/10/2009

Ο Δήμάρχος Σταύρος Κασιμάτης έστειλε επιστολή στο νέο Υπουργό Δικαοσύνης κ. Χ. Καστανίδη συγχαίροντας τον για την ανάληψη των καθηκόντων του και υπενθυμίζοντας την ανάγκη απομάκρυνσης των φυλακών Κορυδαλλού από την πόλη. Η επιστολή έχει ώς εξής:


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με την επιστολή μου θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας αλλά και τη βεβαιότητα ότι η παρουσία σας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί εγγύηση για την αναβάθμιση του ρόλου και του συνόλου των λειτουργιών του πάντα προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.
Λόγοι ακριβώς δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας ασφάλειας με υποχρεώνουν να υπενθυμίσω ότι η ύπαρξη των φυλακών Κορυδαλλού στα όρια του Δήμου μας και δη στην πλέον νευραλγική περιοχή του οικιστικού μας ιστού, ανάμεσα σε σχολικά συγκροτήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις με χιλιάδες εκπαιδευόμενους και αθλούμενους σε καθημερινή βάση, αποτελεί μεγάλο δημόσιο κίνδυνο και διαρκή τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η θέση της δημοτικής αρχής για το ζωτικής σημασίας αυτό ζήτημα , όπως άλλωστε διαχρονικά έχει διαμορφωθεί, παραμένει σταθερή και αμετακίνητη. Κοινή απαίτηση μας είναι: Η πλήρης και οριστική απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από την πόλη μας και η παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο του Κορυδαλλού.


Είμαι σίγουρος πως γνωρίζετε ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου έχει κατά καιρούς δεσμευτεί για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την περιοχή. Ιδιαίτερα ο σημερινός Πρωθυπουργός κος Γ. Παπανδρέου τόσο με επανειλημμένες δηλώσεις του όσο και κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της πόλη μας δήλωσε με σαφήνεια ότι υποστηρίζει απόλυτα το δίκαιο αίτημα του συνόλου των κατοίκων για την απομάκρυνση των φυλακών.


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι κατανοείτε τη σοβαρότητα του ζητήματος και την αγωνία των κατοίκων της πόλης. Για τούτο παρακαλώ να ορίσετε συνάντηση με τη δημοτική αρχή της πόλης κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για όλες τις πτυχές του θέματος.
Αναμένοντας για μια δημιουργική συνάντηση μαζί σας , εύχομαι και πάλι ολόψυχα επιτυχία στο δύσκολο έργο σας

<<Προηγούμενο: Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης: ένας πρωτοποριακός θεσμός για την αυτοδιοίκηση | Επόμενο: "Πες μας τη γνώμη σου. Για εμάς μετράει" Συμμετοχικό Τεχνικό Πρόγραμμα 2010>>