ά
Κυριακή 21 Απρ 2024 04:26:01 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο για την απομάκρυνση των φυλακών: Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009 09/03/2009

Τις πρωτοβουλίες του και τις κινητοποιήσεις του για την απομάκρυνση των φυλακών κλιμακώνει ο Δήμος Κορυδαλλού με τη διοργάνωση Ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη λήψη αποφάσεων μετά και τα πρόσφατα γεγονότα της επεισοδιακής απόδρασης από τις φυλακές.
Στην ειδική έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009 στις 7.30 μ.μ στο αμφιθέατρο του 5ου Λυκείου απέναντι από τις φυλακές (Σολωμού 2-4) έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι βουλευτές της Β’ Πειραιά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Λάμπρος Μίχος, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και φορείς της περιοχής.
Στόχος είναι να παρθούν αποφάσεις για συντονισμό δράσεων όλων των συμμετεχόντων με αποκλειστικό στόχο την απομάκρυνση των φυλακών τώρα!

«Η πρόσφατη απόδραση και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε δυόμισι χρόνια απέδειξε για μια ακόμα φορά τους κινδύνους και την υποβάθμιση που υφίσταται ο Κορυδαλλός των 100.000 κατοίκων από την παρουσία των φυλακών. Η ύπαρξη φυλακών μέσα στον οικιστικό ιστό δεν είναι μόνο πρόβλημα του Κορυδαλλού. Είναι πρόβλημα ολόκληρου του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, οι κάτοικοι των οποίων υφίστανται επί δεκαετίες τις πιο επιβαρυντικές δραστηριότητες. Είναι πρόβλημα όλης της Αυτοδιοίκησης η οποία δίνει συνεχείς αγώνες για καλύτερη ποιότητα ζωής. Όλοι μαζί διεκδικούμε το αυτονόητο: την ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Την τήρηση των δεσμεύσεων όλου του πολιτικού κόσμου της χώρας ότι οι φυλακές θα απομακρυνθούν από τον Κορυδαλλό» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Ανάμεσα στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν είναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον Δήμο και τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και μαζικών φορέων.

<<Προηγούμενο: Νέοι κύκλοι του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου:Εισαγωγή στον Κινηματογράφο 2, Εισαγωγή στη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία: Από τη μεταξική δικτατορία στα μετεμφυλιακά χρόνια | Επόμενο: ....Μόνο για γυναίκες!>>