ά
Κυριακή 21 Απρ 2024 05:35:53 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

"Μην αφήνετε τις φυλακές να φυλακίζουν την πόλη μας": Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν μαθητές έξω από τις φυλακές 26/02/2009

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαμαρτυρία των μαθητών των δημοτικών σχολείων έξω από τις φυλακές με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και φυσικά του Δημάρχου Κορυδαλλού, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και εργαζομένων στον Δήμο.
Τα παιδιά που σχημάτισαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της μάντρας των φυλακών επί της οδού Σολωμού βροντοφώναξαν να φύγουν οι φυλακές από την πόλη, ζητώντας από τους μεγάλους να πραγματοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους. «Θέλουμε πράσινο, όχι φυλακές», «Μην αφήνετε τις φυλακές να φυλακίζουν τον τόπο μας», «Θέλουμε να ζούμε χωρίς φόβο» ήταν μερικά από τα συνθήματα των παιδιών για τη συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στην πόλη.
«Σήμερα τα παιδιά του Κορυδαλλού διαδηλώνουν το δικαίωμα τους να ζουν με ασφάλεια και χωρίς φόβο όπως όλοι οι συνομήλικοί τους. Να πάψει ο ορίζοντάς τους να σκοτεινιάζει από τις ψηλές μάντρες των φυλακών και τα συρματοπλέγματα. Να δουν επιτέλους να γίνεται πράξη η απομάκρυνση των φυλακών, που περιμένουν ακόμα οι γενιές των παππούδων και των γονιών τους. Μια ελεύθερη έκταση, ένα χώρο πρασίνου στη θέση των γκρίζων κτιρίων. Αυτή είναι η υπόσχεση που έχουν δώσει διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις στον Κορυδαλλιώτικο λαό. Και δεν θα σταματήσουν όλες οι γενιές Κορυδαλλιωτών να διεκδικούν την υλοποίησή της» δήλωσε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
Στη συμβολική διαμαρτυρία συμμετείχαν ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, ως εκπρόσω-πος του Νομάρχη Γιάννη Μίχα ο Αντινομάρχης Βασίλης Βαλσαμάκης, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, οι επικεφαλής του «Σύγχρονου Ανθρώπινου Κορυδαλλού» Στέφανος Χρή-στου, της «Δημοκρατικής Ενότητας» Απόστολος Συρίγος και εκ μέρους της παράταξης «Κορυδαλλός- Καλύτερη Πόλη» Γιάννης Σούλης, ενώ χαιρέτησαν οι Απόστολος Συρίγος και Ελένη Γεωργά. Επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγ. Βαρβάρας Κορυδαλλού Βασίλης Αρβανίτης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μιχάλης Νοάρος.
Οι κινητοποιήσεις του Δήμου Κορυδαλλού δεν θα σταματήσουν εδώ, αφού έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών, του Νομάρχη Γιάννη Μίχα, όλων των φορέων της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συννημένο Αρχείο: DSC_0663.jpg (, 943947 bytes)

<<Προηγούμενο: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στιγμές & τόπος- Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας | Επόμενο: Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου: Δίωρη στάση του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας- Κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των Φυλακών αποφάσισαν Δήμαρχος και δημοτικές παρατάξεις >>