ά
Τρίτη 16 Απρ 2024 08:52:04 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια- Κατεδαφίζονται οι γυναικείες φυλακές μόλις τελειώσει η δίκη του Ε.Λ.Α 10/02/2009

Συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ήταν να υπάρξει αλληλοενημέρωση για το θέμα της απομάκρυνσης των φυλακών και τον σχεδιασμό του Υπουργείου το επόμενο διάστημα.
«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν φυλακές μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης» υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει δέσμευση της Κυβέρνησης για οριστική και πλήρη απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό.
Μετά την ολοκλήρωση της δίκης των μελών του Ε. Λ. Α θα ξεκινήσει η κατεδάφιση του μαντρότοιχου των Γυναικείων φυλακών, αφού ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και έχει επιλεγεί ο ανάδοχος.
Ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για παραχώρηση χρήσης της έκτασης μέχρι την πλήρη παραχώρηση της από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στις διαδικασίες ανάθεσης μελέτης αξιοποίησης, αίτημα που αποδέχθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
Επίσης ο Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρείο και στο Νοσοκομείο των φυλακών, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του Δήμου για μεταφορά στο ΕΣΥ και παραχώρηση των εγκαταστάσεων στον Δήμο για μετατρoπή τους σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Όσον αφορά στις αντρικές φυλακές ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή με την οποία ζητά την πλήρη και οριστική απομάκρυνσή τους μετά την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου που προβλέπει την απελευθέρωση μεγάλου αριθμού υποδίκων και κρατουμένων.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί και να απαντήσει στις προτάσεις του Δημάρχου Κορυδαλλού.

<<Προηγούμενο: Αποκριάτικο χρώμα στον Κορυδαλλό για μικρούς και μεγάλους | Επόμενο: Ημερίδα: Η επίδραση της καθημερινότητας στην ψυχική υγεία του πληθυσμού>>