ά
Παρασκευή 14 Ιούν 2024 07:38:20 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 24 Σεπτεμβρίου 02/10/2010

Επιστολή διαμαρτυρίας για την επιλογή του Κορυδαλλού ως τόπου διεξαγωγής της εκδίκασης της υπόθεσης απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου απέστειλε στις 24 Σεπτεμβρίου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. Αναλυτικά η επιστολή.


Κορυδαλλός, 24 Σεπτεμβρίου 2010


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Κορυδαλλός επελέγη για την εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ως εκπρόσωπος των κατοίκων του Κορυδαλλού επιθυμώ να καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεση μου στην απόφαση αυτή.
Ο ορισμός της νέας δικαστικής αίθουσας των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού -που προέκυψε μετά την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης των δυο πτερύγων των γυναικείων φυλακών- ως χώρου διεξαγωγής της δίκης δυναμιτίζει για άλλη μια φορά την καθημερινή ζωή των κατοίκων, ενώ θέτει εξ ορισμού σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ψυχική ηρεμία των χιλιάδων μαθητών και αθλουμένων στην περιοχή. Όπως επανειλημμένα και προς κάθε κατεύθυνση έχουμε τονίσει η εν λόγω δίκη και όλο το σύστημα προστασίας και περιφρούρησής της, βρίσκεται δέκα μέτρα μακριά από τα σχολικά συγκροτήματα, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και το αθλητικό κέντρο της πόλης!

κύριε Εισαγγελέα
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να συναινέσουμε στη «λογική» της αστυνομίας η οποία δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει τη διεξαγωγή της υψηλού κινδύνου ποινικής δίκης στο φυσικό της χώρο, στις αίθουσες δηλαδή των δικαστηρίων. Οι κάτοικοι της πόλης, που επί δεκαετίες μάχονται και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση για την απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών, είναι για πολλοστή φορά στο μάτι του κυκλώνα. Είναι τα παιδιά και οι νέοι της πόλης μας που κυριολεκτικά θυματοποιούνται επειδή η υπεύθυνη πολιτεία δεν τηρεί τα υπεσχημένα και τις διαχρονικές δέσμευσες της. Είναι η πόλη μας για άλλη μια φορά η εύκολη λύση για όσους δεν επιθυμούν ή αδυνατούν να πράξουν το αυτονόητο, να απομακρύνουν δηλαδή τα σωφρονιστικά καταστήματα από την περιοχή μας που κατέχει το «θλιβερό και μοναδικό προνόμιο» να φιλοξενεί φυλακές στον κεντρικό ιστό της.

κύριε Εισαγγελέα
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι κατανοείτε το μέγεθος του προβλήματος αφού η αποσταθεροποίηση της καθημερινής ζωής των κατοίκων λόγω της διεξαγωγής της δίκης θεωρείται δεδομένη, όπως επίσης ότι λαμβάνετε πολύ σοβαρά υπόψη σας τον ενδεχόμενο κίνδυνο από απρόβλεπτα γεγονότα. Εκπροσωπώντας το σύνολο των κατοίκων της πόλης ζητώ την άρση της απόφασης για τη διεξαγωγή της δίκης στην περιοχή μας. Όλοι εμείς, εδώ στον Κορυδαλλό, μια πόλη με ραγδαία ανάπτυξη και μεγάλο νεανικό πληθυσμό, δεν είμαστε απλά προβληματισμένοι. Είμαστε και ανήσυχοι αλλά και οργισμένοι αφού αποτελούμε κάθε φορά την «εύκολη λύση». Καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν θρηνήσουμε θύματα.


Με εκτίμηση

Σταύρος Κασιμάτης


Επόμενο: Λογοδοσία Δημάρχου- Απολογισμός πεπραγμένων >>