ά
Κυριακή 21 Απρ 2024 04:14:59 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γενικά

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο 04/12/2009

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πρωτοβουλία σωτήρια, καθοριστική για την ανθρώπινη ζωή, μία πράξη προσφοράς σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.Δίνοντας αίμα, προσφέρουμε ζωή, ενεργοποιούμε την κινητήρια δύναμή της, κάνουμε μία πράξη ελπιδοφόρα κι όχι μία κίνηση φιλανθρωπίας. Ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από την μετάγγιση αίματος. Είναι οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. στην πλειοψηφία τους παιδιά και οι πάσχοντες από αιματολογικές ασθένειες. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος την Κυριακή 6 και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009 στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο από τις 8.30 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι.

Αξίζει όλοι να θυμόμαστε ότι:

· Για να σωθεί ένας βαριά τραυματισμένος με εσωτερική αιμορραγία χρειάζονται 20-50 αιμοδότες.

· Για να σωθεί μια μητέρα με ρήξη μήτρας κατά τον τοκετό χρειάζονται 10- 15 αιμοδότες.

· Για να σωθεί ένας άρρωστος με ακατάσχετη γαστρορραγία χρειάζονται 10- 15 αιμοδότες.

Για να σωθεί ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία χρειάζονται 12- 36 αιμοδότες.

<<Προηγούμενο: Τεχνικό Πρόγραμμα 2010: Έργα σε κάθε γωνιά της πόλης με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις | Επόμενο: Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη >>