ά
Κυριακή 21 Απρ 2024 05:48:39 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίζουν οι μαθητές του Κορυδαλλού ζητώντας την απομάκρυνση των φυλακών 23/02/2009

Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα θα σχηματίσουν τα παιδιά του Κορυδαλλού έξω από τις Φυλακές του Κορυδαλλού την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 9 το πρωί.

Ο Δήμος Κορυδαλλού και οι μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στη πόλη.

Η πόλη δεν μπορεί να περιμένει άλλο! Αυτό θα διαδηλώσουν οι μικροί μαθητές της πόλης ζητώντας το αυτονόητο: την ασφάλεια και την ηρεμία που έχουν οι συμμαθητές τους σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Η δεύτερη κινηματογραφική απόδραση απέδειξε ότι η παρουσία τους στην πόλη αποτελεί καθημερινό κίνδυνο και εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών. Ιδιαίτερα των παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και στο μοναδικό αθλητικό κέντρο της πόλης δίπλα στις φυλακές.
Το χθεσινό περιστατικό αποτελεί μια ακόμα αφορμή να δει η Πολιτεία και η Κυβέρνηση τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες του Κορυδαλλού. Απέναντι στις ζωές αθώων πολιτών. Μετά μάλιστα και την ψήφιση του νομοσχεδίου αποσυμφόρησης των φυλακών ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης με επιστολή του στον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ζήτησε την οριστική απομάκρυνση των φυλακών χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως μοναδική ευκαιρία.
Μετά τη συγκέντρωση της θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Δένδια αντιπροσωπείας φορέων της πόλης με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας των 15μελών μαθητικών Συμβουλίων της πόλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη στον οποίο θα τεθεί εκ νέου το αίτημα απομάκρυνσης των φυλακών στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ακολουθεί το ομόφωνο Ψήφισμα για την απομάκρυνση των φυλακών που εξέδωσε το «Παιδικό Δημοτικό Συμβούλιο» στη συνεδρίασή της 22ας Ιανουαρίου 2009.
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΕμείς τα παιδιά- μέλη του Παιδικού Συμβουλίου Κορυδαλλού φωνάζουμε δυνατά:

Δεν θέλουμε φυλακές στην πόλη μας .
Δεν είναι δυνατόν οι φυλακές να βρίσκονται εκεί που μεγαλώνουμε εμείς, πηγαίνουμε σχολείο, στο χώρο που παίζουμε και αθλούμαστε.
Δεν είναι δυνατό να ζούμε κάθε μέρα με φόβο και κίνδυνο.
Όλα μαζί με μια φωνή εμείς τα παιδιά του Δήμου Κορυδαλλού ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των Φυλακών από το Δήμο μας.
Ζητάμε επιτέλους από εσάς τους μεγάλους να κάνετε κάτι. Να κρατήσετε τις υποσχέσεις σας και να διώξετε τις φυλακές από την πόλη μας!


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


<<Προηγούμενο: Λήξη προθεσμίας της εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους των για τις ευρωεκλογές των Βουλγάρων, Ρουμάνων, Πολωνών στις 3/3 | Επόμενο: Μαθήματα ξένων γλωσσών από το "Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης">>