ά
Δευτέρα 20 Μάι 2024 01:11:05 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Φτάνει πια! Ο Κορυδαλλός δεν μπορεί να περιμένει άλλο! Απομάκρυνση των φυλακών τώρα! 23/02/2009

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η παρουσία των μεγαλύτερων φυλακών της χώρας μέσα στον οικιστικό ιστό μιας πόλης 100.000 κατοίκων είναι διαρκής κίνδυνος για τη ζωή αθώων πολιτών.

Η πανομοιότυπη μέσα σε τρία χρόνια κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές και ό, τι επακολούθησε: ανταλλαγή πυροβολισμών, ανθρωποκυνηγητό των αστυνομικών δυνάμεων συμβαίνει δίπλα σε κατοικίες, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και έθεσε για μια ακόμα φορά σε κίνδυνο τη ζωή των δημοτών και κυρίως παιδιών. Την ώρα μάλιστα της απόδρασης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο απέναντι από τις φυλακές ήταν σε εξέλιξη αγώνες τοπικών ομάδων.

Μετά τις εξεγέρσεις του 1995, το κλίμα αστυνομοκρατίας στη διάρκεια της δίκης της «17 Νοέμβρη» το 2002, την πρώτη απόδραση με ελικόπτερο τον Ιούνιο 2006, τις συχνές εξεγέρσεις κρατουμένων σημειώνεται ένα ακόμα συμβάν που εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου που βιώνουν οι δημότες εξαιτίας της παρουσίας των φυλακών.

«Η πόλη έχει στοχοποιηθεί. Η παρουσία τους όχι μόνο επιβαρύνει την πόλη, αλλά αποδεικνύεται όλο και πιο συχνά ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Η Κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όλοι οι Υπουργοί Δικαιοσύνης έχουν επανειλημμένως αναγνωρίσει ότι οι φυλακές δεν μπορούν να βρίσκονται μέσα στην πόλη και έχουν δεσμευθεί για την απομάκρυνσή τους.
Καλούμε την Πολιτεία και την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα και να θέσει το θέμα της απομάκρυνσης των φυλακών στις άμεσες προτεραιότητες της. Ο Κορυδαλλός δεν μπορεί να περιμένει άλλο!» υπογράμμισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

<<Προηγούμενο: Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου: Δίωρη στάση του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας- Κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των Φυλακών αποφάσισαν Δήμαρχος και δημοτικές παρατάξεις | Επόμενο: Λήξη προθεσμίας της εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους των για τις ευρωεκλογές των Βουλγάρων, Ρουμάνων, Πολωνών στις 3/3 >>