ά
Κυριακή 21 Απρ 2024 05:04:58 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας «Η επίδραση της καθημερινότητας στην ψυχική υγεία του πληθυσμού» 19/02/2009

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Η επίδραση της καθημερινότητας στην ψυχική υγεία του πληθυσμού», που διοργάνωσαν ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το «Δρομοκαϊτειο» Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που παρέχουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Κορυδαλλού, αλλά και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κορυδαλλού, η νέα μονάδα του Δρομοκαϊτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, που λειτουργεί στην οδό Παλαιολόγου 3Β.
Κι επειδή ψυχική υγεία δεν σημαίνει απλώς απουσία ψυχικής διαταραχής αλλά η κατάσταση στην οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και στο άγχος της καθημερινότητας, παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές οι παράγοντες και τα συμβάντα που επηρεάζουν όλους μας καθημερινά αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
Ενδιαφέρον επίσης είχαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, όσον αφορά στα ζητήματα τα οποία απασχολούν συχνότερα τους δημότες που απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, ανάμεσα στα οποία: ενημέρωση για κοινωνικοπρονοιακά θέματα (Επιδόματα, παροχές κ.α), εξάρτηση, κακοποίηση, παραβατικότητα, προβλήματα οικογενειακών σχέσεων, αναζήτηση εργασίας, φροντίδα ηλικιωμένων και προβλήματα ψυχικής υγείας.
Στην ημερίδα μίλησαν: Γιώργος Παππάς Κλινικός Ψυχολόγος, Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Κορυδαλλού, Δήμητρα Φιλιππίδου Κοινωνική λειτουργός Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Κορυδαλλού. Ειρήνη Μητσάκη, Ψυχιατρική Νοσηλεύτρια Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κορυδαλλού, Βασίλης Φωτόπουλος Ψυχίατρος, Αναπληρωτής Διευθυντής Δρομοκαϊτείου Ψ.Ν.Α., Βασίλης Αλεξανδρής Ψυχίατρος Αναπληρωτής Διευθυντής Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κορυδαλλού και Κωνσταντίνα Καπράνου, Ψυχολόγος Κ.Ψ.Υ Κορυδαλλού.

<<Προηγούμενο: Μαθήματα ξένων γλωσσών από το "Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης" | Επόμενο: Συνάντηση Συντονιστικής Επιτροπής Δήμου και φορέων της πόλης για την απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ>>