ά
Τετάρτη 10 Σεπ 2025 06:12:27 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Γραφείο Τύπου

Σταύρος Κασιμάτης: «Προγραμματίζουμε, διεκδικούμε απαιτούμε.Θα σταθούμε απέναντι σε όποιον θίξει τα συμφέροντα της πόλης» 12/02/2008

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίττας του Δήμου Κορυδαλλού

Με τη συμμετοχή δεκάδων εκατοντάδων δημοτών και εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου συγκροτήματος του 1ου- 2ου Λυκείου η εκδήλωση για την κοπή πίτας του Δήμου Κορυδαλλού. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Β’ Πειραιά Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Διαμαντίδης και Δήμητρα Αράπογλου, ο Αντινομάρχης Πειραιά Κώστας Καρράς, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Βασίλης Βαλσαμάκης και Αναστασία Γιαννακοπούλου, εκπρόσωποι των βουλευτών Αναστάσιου Νεράντζη και Γιάννη Τραγάκη, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Ξυλούρης και Γιώργος Ματαράγκας και του ΛΑΟΣ Μιχάλης Χάνδακας, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Ανδρέας Ποτηριάδης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Τον «Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό» εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δημόπουλος, την παράταξη «Κορυδαλλός- Ευρωπαϊκή Πόλη» ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής Θεόδωρος Μερεντίτης και την παράταξη «Πάμε Αλλιώς» η επικεφαλής και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καίτη Κυλάκου, ενώ τέλος εκ μέρους των γυναικείων τμημάτων Ν.Ε Ν.Δ παρέστη η πρόεδρος των Καίτη Μαλτέζου Παρέστησαν επίσης πλήθος εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, σωματείων και συλλόγων του Κορυδαλλού.
«Χωρίς έπαρση, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με πολλή δουλειά, με φρόνηση και δύναμη χτίζουμε τον Κορυδαλλό της νέας εποχής» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. «Έχουμε το προνόμιο να μην χρωστάμε σε κανέναν εκτός βεβαίως από τους δημότες μας. Σεβόμαστε και τιμούμε τους πάντες, αλλά είμαστε απέναντι σε όποιον διανοηθεί να θίξει τα συμφέροντα της πόλης μας. Όποιος και να είναι. Οι σχέσεις μας με την όποια εξουσία είναι σχέσεις συνεργασίας, διεκδίκησης, αλλά αν χρειαστεί, και σύγκρουσης» τόνισε.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Σταύρος Κασιμάτης έκανε ένα σύντομο απολογισμό της κατάστασης αποδιοργάνωσης, στην οποία παρέλαβε τον Δήμο και του έργου που υλοποιήθηκε την πρώτη χρονιά, παρουσιάζοντας ξεκάθαρα και με σαφήνεια και τις εξελίξεις και τις προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη.
Δημοκρατία και αναδιοργάνωση του Δήμου: «Ξαναβάλαμε τη μηχανή του Δήμου σε λειτουργία με τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Σήμερα στον Δήμο Κορυδαλλού επικρατεί η λογική και ο διάλογος και βιώνουμε μέρες δημοκρατίας. Για πρώτη φορά οι δημοτικές παρατάξεις απέκτησαν δικά τους γραφεία, ενώ μπορούν να διατυπώνουν τις θέσεις τους χωρίς λογοκρισία στο έντυπο του Δήμου. Μεγάλο δημοκρατικό άνοιγμα και στην κοινωνία και τους δημότες, οι οποίοι κατέθεσαν την κριτική και τις προτάσεις τους στις μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις για το «Συμμετοχικό Τεχνικό Πρόγραμμα».
Καθαριότητα, ανακύκλωση και πράσινο: «Στις πλέον αποδιοργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου προκηρύξαμε θέσεις μόνιμου προσωπικού. Το επόμενο δίμηνο περιμένουμε νέα απορριματοφόρα και μηχανήματα. Ξεκινά το μεγάλο έργο της Ανακύκλωσης, που αποτελεί πάνδημη απαίτηση και η τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων συλλογής απορριμμάτων σε εκατό τουλάχιστον κομβικά σημεία της πόλης».
Οικονομική κατάσταση: «Η μάχη με την καθημερινότητα είναι αδυσώπητη και τα οικονομικά προβλήματα τεράστια. Παραλάβαμε χρέη πάνω από 28 εκ. ευρώ. Εφαρμόζουμε ένα ευρύ πρόγραμμα περιστολής των δαπανών, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε όσα μας ανήκουν».
Λατομεία: «Προεκλογικά μας έδειχναν μακέτες και πανηγύριζαν επί χάρτου. Τα χρήματα για την απαλλοτρίωση κατατέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από συνεχείς πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπογράφτηκε τελικά τον Οκτώβριο του 2007 και το έργο ξεκίνησε τον Νοέμβριο. Διεκδικούμε και την κατασκευή κλειστού Κολυμβητηρίου».
Φυλακές: «Οι Φυλακές δεν κλείνουν με φιέστες, γιορτές και πανηγύρια. Η απομάκρυνση των γυναικείων φυλακών φαίνεται να έχει θετική κατάληξη, ως τα τέλη Μαρτίου 2008. Δεν πανηγυρίζουμε. Όταν δούμε ότι φεύγει και η τελευταία κρατούμενη θα ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, πιο δύσκολο, αυτό της απομάκρυνσης των αντρικών αλλά και της απομάκρυνσης Ψυχιατρείου και Νοσοκομείου των φυλακών, διεκδικώντας τη μετατροπή τους σε κέντρο υγείας αστικού τύπου».
Έργα υποδομής: «Το 2007 προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την κατασκευή των δύο υπογείων πάρκιγκ στις πλατείες Μέμου και Βενιζέλου. Τα δυο αυτά σημαντικά έργα σε συνδυασμό με την έλευση του Μετρό κι ένα σύνολο κυκλοφοριακών παρεμβάσεων θα αποσυμφορήσουν κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης».
Αθλητισμός: «Ο Κορυδαλλός είναι η πόλη με τις λιγότερες αθλητικές εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα ο Δήμος που «ξέχασε» να διεκδικήσει τους πόρους για τη λειτουργία των ελάχιστων εγκαταστάσεων, με συνέπεια ο προϋπολογισμός του να επιβαρύνεται με 250 χιλ. ευρώ ετησίως. Εκτός από το Αθλητικό Κέντρο στα Λατομεία μέσα στο 2008 θα γίνει με τη βοήθεια της Νομαρχίας η ανακατασκευή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου με την τοποθέτηση ταρτάν και η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην οδό Σταματοπούλου (Άνω Κορυδαλλό).»
Παιδεία: «Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ΤΕΕ. Η διπλοβάρδια ανήκει στο παρελθόν αλλά τα προβλήματα της σχολικής στέγης παραμένουν. Δεν μας ταιριάζουν όμως οι λυόμενες κατασκευές. Μέσα στο 2008 θα προχωρήσει η κατασκευή της νέας πτέρυγας του 6ου- 8ου Δημοτικού και του 210ου και 8ου Νηπιαγωγείου στο Σχιστό. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση της έκτασης στην οδό Σταματοπούλου και ξεκίνησαν οι μελέτες για το Ειδικό Σχολείο κι ένα σχολείο Β’ θμιας Εκπαίδευσης».
Νέες τεχνολογίες και επιμόρφωση δημοτών: «Το μεγάλο έργο της εγκατάστασης ελεύθερου ασύρματου δωρεάν Internet θα αλλάξει τα δεδομένα στην οικονομία, την εκπαίδευση και την επικοινωνία στην πόλη. Σύντομα ξεκινά και το νέο Δημοτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο με προγράμματα πληροφορικής, επικοινωνίας, συμβουλευτικής και ψυχολογίας απέναντι από το «Σινέ Παράδεισος».
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού αναφέρθηκε επίσης και στα νέα έργα και τις δράσεις που υλοποιούνται και σχεδιάζονται για τον πολιτισμό, την Τρίτη ηλικία, τη νεολαία, την επιμόρφωση των δημοτών, τους μετανάστες, υπογραμμίζοντας τη ζωντανή σχέση και τους ακατάλυτους δεσμούς διαλόγου της διοίκησης του Δήμου με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.

<<Προηγούμενο: 16ο & 20ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι | Επόμενο: ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΧΑΝΤ-ΜΠΩΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ>>