ά
Δευτέρα 20 Μάι 2024 12:43:32 μμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 
Πολιτισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Ξανά μαζί για ΣΙΝΕΜΑ 03/12/2007

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 μμ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 8.00 ΚΑΙ 10.00 μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


Είναι μία συλλογικότητα που έγραψε ιστορία όχι μόνο στο χώρο του ευρύτερου Πειραιά αλλά και γενικότερα στη χώρα μας. Στην ακμή της δημιούργησε και έβαλε τις βάσεις για το μοντέλο του σημερινού δημοτικού κινηματογράφου, έκανε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, διοργάνωσε εκδηλώσεις με καλεσμένους δημιουργούς της 7ης τέχνης από τη χώρα μας και το εξωτερικό και το σπουδαιότερο: έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην επιστροφή του κόσμου στη σκοτεινή αίθουσα, τότε στα «πέτρινα χρόνια» του κινηματογράφου.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού δραστηριοποιείται ξανά. Μετά από κάλεσμα του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, ανταποκρίθηκε και ανέλαβε το πρόγραμμα, τη λειτουργία και τις κινηματογραφικές εκδηλώσεις της αίθουσας Πλειάδες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού.
Σας διαβιβάζουμε το κάλεσμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού καθώς και τη δήλωση του Δημάρχου με αφορμή την έναρξη των κινηματογραφικών προβολών:
Η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού έχει γράψει τη δική της ιστορία. Έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το σινεμά, να απολαύσουν τα αριστουργήματα της 7ης τέχνης αλλά το σημαντικότερο να βγουν από τα σπίτια τους, να συγχρωτιστούν μπροστά στο λευκό πανί και να επικοινωνήσουν πολιτιστικά. Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκεται πάλι κοντά μας στην προσπάθεια που κάνουμε για την ουσιαστική πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης. Είμαστε σίγουροι ότι ο κινηματογράφος θα πάρει την αίγλη που είχε παλιότερα στον Κορυδαλλό και θα αγαπηθεί ξανά από τους συμπολίτες μας. Ξανά μαζί σινεμά.
Οι προβολές αρχίζουν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ με το αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι, Γατόπαρδος. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Οι προβολές θα συνεχιστούν το Σάββατο και Κυριακή 8-9 Δεκεμβρίου στις 8.00 και 10.10 μμ με την ταινία του Πολ Χάγκις, Στην κοιλάδα του Ηλά.
Εισιτήριο 5 €.ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Ξανά μαζί Σινεμά λοιπόν.
Μετά από ένα διάλειμμα τριών και πλέον χρόνων η Κινηματογραφική Λέσχη είναι ξανά μαζί σας με περισσότερο και κυρίως καλύτερο σινεμά, με περισσότερη και κυρίως ποιοτικό-τερη επικοινωνία.
Ήταν πριν από είκοσι χρόνια το φθινόπωρο του 1987 όταν η ίδια ομάδα νέων (τότε) ανθρώπων με τη στήριξη του Δήμου ξεκίνησε τις προβολές στον παλιό κινηματογράφο Άστρον (τώρα super marke METRO) στη Γρ. Λαμπράκη με επιτυχία. Οι προβολές συνεχίστηκαν, η ομάδα μεγάλωσε, ο κόσμος συνέρρεε και συγχρωτιζόταν μπροστά στο λευκό πανί και ο Αχιλλέας, η Τατιάνα, ο Κώστας, ο Νίκος, η Άννα και τα άλλα παιδιά χαιρόντουσαν, συζητούσαν με το κοινό, διοργάνωναν εκδηλώσεις, σχεδίαζαν, ονειρεύονταν, ερωτεύονταν και προσπαθούσαν να καλέσουν τους Κορυδαλλιώτες να βγουν από τα σπίτια τους να έρθουν στην σκοτεινή αίθουσα και να απολαύσουν ταινίες. Ήταν τότε η εποχή που ο κινηματογράφος βίωνε μια βαθιά κρίση, η αίθουσες έκλειναν η μία μετά την άλλη και το βίντεο κέρδιζε κατά κράτος το παιχνίδι.
Το στοίχημα κερδήθηκε τότε στον Κορυδαλλό. Λειτούργησε το Σινέ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ που αποτέλεσε το πρότυπο για τις πολλές δεκάδες δημοτικούς κινηματογράφους. Η κινηματογραφική λέσχη μεγάλωνε, διοργάνωνε σεμινάρια, έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, καλούσε δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έκανε τον κόσμο να ξαναγαπήσει τον κινηματογράφο.
Τα χρόνια πέρασαν. Τα νέα παιδιά μεγάλωναν και μαζί τους οι υποχρεώσεις. Μια σειρά αστοχίες και παραλήψεις από την τότε δημοτική αρχή οδήγησαν τη λέσχη σε αδράνεια και τις κινηματογραφικές εκδηλώσεις σε παρακμή.
Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο. Οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι πλέον αρκετές, τα Cineplex κυριαρχούν στη ζωή μας, οι ταινίες που προγραμματίζονται είναι περισσότερες ίσως από τη δυναμική της χώρας μας και η κυριαρχία των block-busters είναι αδιαμφισβήτητη. Σήμερα, υπάρχει η ανάγκη για να μπορέσουμε να απολαύ-σουμε έναν διαφορετικό «ποιοτικό» κινηματογράφο, έναν κινηματογράφο με διαφορετική αισθητική, ξεχωριστά θέματα που θα προσφέρει ουσιαστική ψυχαγωγία.
Έτσι η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού είναι ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ και σας καλεί να συγχρωτιστούμε μαζί για να επικοινωνήσουμε με το σινεμά. Σας καλεί να συμμετέχετε όχι μό-νο στις προβολές αλλά και στην επιλογή των ταινιών. Σας καλεί να συνεισφέρετε με τις ιδέες σας στις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανώσει.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το Δήμο Κορυδαλλού και το Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη που μας κάλεσε και μας προέτρεψε να δραστηριοποιηθούμε ξανά, προσφέροντας μας ότι ζητήσαμε στο πλαίσιο του δυνατού.
Θα μας βρείτε κάθε Τετάρτη στις 8.30 αλλά και τα Σαββατοκύριακα στην αίθουσα ΠΛΕΙΑΔΕΣ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού.
Σας περιμένουμε!

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

<<Προηγούμενο: Κάπνισμα: Απόλαυση και Πρόβλημα, Νεότερες θεραπευτικές, Παρεμβάσεις | Επόμενο: Κοινωνική Συμμετοχή, Αυτοεκτίμηση, Σχολική Επίδοση>>