ά
Κυριακή 21 Απρ 2024 05:19:26 πμ   Νέα> Εκδηλώσεις> Αθλητικά
 
 

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Με το πλήθος των ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων - θεσμοθετημένων ή όχι - που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο Δήμος και οι αντίστοιχοι φορείς του μετουσιώνουν σε πράξη την πνευματική και ψυχική ανάταση που έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος. Ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις του αποτελούν ένα από τα κύρια μελήματα της Δημοτικής Αρχής.

Τα Κούλουμα, θεσμοθετημένα από την προηγούμενη ήδη δημοτική περίοδο 1995-98, τελούνται κάθε χρόνο με τη λήξη των αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων. Στα πλαίσια του εορτασμού τους, οι πολυάριθμοι πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία της πόλης πετυχαίνουν, με μεγάλη υπευθυνότητα και την κατάλληλη προετοιμασία και εκτέλεση, την αναβίωση παραδοσιακών τρόπων εορτασμού και τοπικών εθίμων από τις διαφορετικές περιοχές της χώρας που εκπροσωπούν. Είναι αναμφίβολο ότι, πέρα από το συγκινησιακό στοιχείο που γεμίζει τις ψυχές των ανθρώπων με τη συμμετοχή τους, οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ένα πραγματικό "εν δυνάμει" λαογραφικό θησαυρό.

Οι Γιορτές της Άνοιξης καθιερώθηκαν από το 2001 και τελούνται με παλλαϊκή συμμετοχή ως σύνολο δρώμενων που διαρκούν πολλές μέρες, για να υποδεχθούν την ωραιότερη εποχή του χρόνου.

Η μεγάλη ετήσια έκθεση βιβλίου που γίνεται τον Ιούνιο κάθε χρόνου στην Πλατεία Ελευθερίας, και πάντα με διαφορετικό γενικό θέμα, έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης των βιβλιόφιλων του Κορυδαλλού και άλλων Δήμων της Αττικής.

Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης, θεσμοθετημένος και αυτός μέσα στην προηγούμενη δημοτική περίοδο 1995-1998, είναι η κορυφαία πολιτιστική περίοδος εκδηλώσεων για την πόλη του Κορυδαλλού. Μέσα στην τελευταία τριετία θεσμοθετήθηκε επιπρόσθετα και ο Πολιτιστικός Ιούλιος, ο οποίος τον προαναγγέλλει. Ολοκληρώνεται, έτσι, μέσα στο καλοκαιρινό αυτό δίμηνο, ένα μεγάλο φάσμα από συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με μεγάλη θεματική ποικιλία.

Τις πιο πάνω - ενδεικτικά - αναφερόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις έρχονται κάθε χρόνο να συμπληρώσουν και να πλαισιώσουν θεατρικές παραστάσεις από τους αντίστοιχους καλλιτεχνικούς φορείς του Δήμου, εκθέσεις εικαστικών τεχνών από τους μαθητές των εργαστηρίων, επισκέψεις δημοτών σε θέατρα - με μειωμένο εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά των πολιτών με λεωφορεία - καθώς και άλλα, περιστασιακά ή πιο τακτικά πολιτιστικά δρώμενα, σε ευκαιρίες ημερομηνιών άλλων εορτασμών, όπως η Ημέρα της Γυναίκας, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Πρωτομαγιά, η Μέρα της Μητέρας και άλλες, πάντα κάτω από την οργανωτική φροντίδα της ΔΕΕΠΑΠΕΚ.